Hold hunden varm med det korrekte hundetøj

29 marts 2021 Astrid Pedersen

Har du hund, og ønsker du at optimere dens levevilkår? Så har du sikkert investeret i hundeseng, madskål og vandskål samt diverse hundeliner og halsbånd eller seletøj i høj kvalitet. Gåturen skulle jo gerne være en fornøjelse for begge parter. Og derfor bør du samtidig indkøbe det rette hundetøj til din firbenede ven.

Hvorfor give hunden tøj på?

Måske synes du det virker fjollet at give hunden tøj på, og forbinder mestendels ordet ”hundetøj” med en underlig modedille blandt især yngre damer og deres taskehunde. En hund er jo født med pels som beskytter den mod vind og vejr.

Men her skal du huske at det ikke er alle hunderacer som er rustet til et klima som det danske. Mindre racer fra mere eksotiske – og varmere – himmelstrøg, så som Chihuahua eller Lhasa Apso, er som oftest ikke ved huld til at have nok at stå imod med når minus graderne sætter ind.

Slanke racer som for eksempel mynder eller greyhounds har heller ikke nok på sidebenene, endsige tiltrækkelig pels, til at kunne gå en tur i den danske vinter uden at komme til at fryse. En sådan hund løber en reel risiko for hypotermi og diverse følgesygdomme hvis du ikke klæder den ordentligt på til lufteturen. Derfor bør du investere i et isolerende hundedækken eller en lækker, blød dynejakke til din hund så den ikke mister så meget varme fra sin krop.

Køb hundesko eller støvler, og beskyt Fidos poter året rundt

Samtidig er det vigtigt at beskytte de sarte trædepuder på hundes poter. Bor du i byen er hele året fare for at træde i glasskår og andre skarpe genstande. Om vinteren, når fortovene er saltet, vil hundens poter også kunne tage skade. Derfor bør du også indkøbe hundesko eller hundestøvler til din hund. Og dem kan du finde online på designforpets.dk

Flere Nyheder