Giv mormor eller farmor kamp til stregen med disse frikadeller

14 September 2018 Michelle Løhde Nielsen

editorial

Frikadeller er efterhånden en opskrift, som der findes mange forskellige variationer og fremgangsmåder af. Der er både udgaver med eksotisk krydderi, krydderurter, grøntsager, andre typer hakket kød og meget mere – men den gode smag af en klassisk frikadelle er der ikke noget, der slår. Det er nostalgi, når det er bedst, og det altid den, der bringer gode minder og stunder frem, når man tager en bid. 

Det klassiske er bedst – simpelt og uden nogle dikkedarer 

Nogle gange er det klassiske at foretrække, og det er i den grad gældende ved frikadeller. En god gammeldags udgave med få, simple ingredienser, som vi alle kan finde ud – og gerne serveret med en god omgang brun sovs og kartofler eller serveret kolde på en skive rugbrød dagen efter. Begge variationer er skønne. 

I de fleste familier findes der også en mormor eller en farmor, der laver de allerbedste frikadeller, og alle medlemmer i familien ville ønske, at de kunne lave dem mindst ligeså gode. Men fortvivl ej, for hvis du klikker ind på Alletiders Kogebog, så kan du finde en opskrift på helt klassiske frikadeller, der kan give din mormor eller farmor kamp til stregen. Opskriften er traditionel og nem at gå til, så de slår aldrig fejl. De vil med garanti skabe smil, glæde og begejstring hos familiens medlemmer, når du forkæler dem med en omgang danske frikadeller. 

Så hvis du har fået mod på at kaste dig ud i en klassiker med succes, så kan opskriften anbefales. De fleste af ingredienserne har vi typisk i forvejen på lager, så de kræver ikke alverden. De er lavet med svinekød, men hvis du i stedet foretrækker hakket kalv og flæsk, så kan du bare gøre det. Det handler om at finde frem til den variation, der passer til lige netop jeres familie. 

 

 

More articles