Brug tid på at finde den rigtige brugte bil

08 september 2020 Lotte Hindsberg

At købe en brugt bil kan nogle gange virke som en risikabel affære, især hvis man ikke selv ved meget om biler, men der er flere ting du kan gøre som mindsker risikoen for at købe en dårlig bil alt for dyrt.

Start med at se hvad bilerne generelt sælges for. Det vil give dig en ide om prisniveauet. Derefter er det en god ide at læse om bilen og andres erfaringer. Har de været glade for bilen, har det været value for money eller har det været en bil der har haft fast plads hos mekanikeren. Hvis det sidste har været tilfælde, bør det afspejle sig i prisen. Er det ikke tilfældet bør du kigge efter en anden bilmodel. Du kan blandt andet kigge efter brugte biler på Lolland

Få bilen undersøgt hos et autoværksted

Med mindre at du selv har en god viden omkring biler og ved hvad du skal kigge efter, når du køber en brugt bil, er det en god ide at køre fordi et uvildigt autoværksted og få dem til at undersøge bilen.

Hvis de finder fejl skal sælger enten sætte prisen ned eller få dem udbedret inden du køber den. Har du ikke mulighed for at få bilen undersøgt inden køb, bør du få skrevet et forbehold ind i købsaftalen at du kan køre bilen til mekaniker efterfølgende og evt. fejl skal betales af sælger. Har du ikke lavet det forbehold, kan du ikke bede om et nedslag senere, da bilen er købt som beset.

Det er også en god ide at køre en lang tur i bilen for at lære den at kende inden køb. Det skal være en tur der både incl. en tur op motorvejen og en tur rundt i byen. Det er ikke nok blot at køre en tur rundt i området.

Flere Nyheder