Boligkøb: 3 rådgivere du ikke kan undvære

09 marts 2018 Camilla Skøtt

editorial

I jagten på drømmeboligen er det nødvendigt at sætte det rigtige hold. Du har nemlig brug for rådgivning fra flere forskellige fronter, hvis din drøm skal blive til virkelighed: økonomisk rådgivning, juridisk rådgivning og byggeteknisk rådgivning.

1. Økonomisk rådgivning

Den økonomiske rådgivning finder du i din bank. Du kan få hjælp til at udarbejde et budget og samtidig få et overblik over, hvor meget du reelt kan købe for. Husk altid, at det kan være en god idé at søge rådgivning i flere forskellige banker, så du får det bedst mulige lånetilbud.

Der findes også uvildig økonomisk rådgivning, hvis du vil tale med en anden rådgiver end banken.

2. Juridisk rådgivning

I en bolighandel indgår der en lang række juridiske dokumenter, der både skal underskrives og udfærdiges. I den forbindelse har du brug for en boligadvokat, der kan guide dig gennem processen og sikre, at du træffer dine beslutninger på det bedste grundlag. 

Hvis du finder din drømmebolig, inden du har nået at tage kontakt til en boligadvokat, så skal du sørge for at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, inden du underskriver. Advokatforbeholdet betyder, at din boligadvokat skal godkende handlen, før den er endegyldig. Gør han eller hun ikke det, kan du trække dig fra handlen uden at betale kompensation til sælger.

3. Byggeteknisk rådgivning

Medmindre du selv er byggetekniker eller er grundigt inde i alt fra skimmelsvamp til loftkonstruktioner, så er det en god idé at tage en byggeteknisk rådgiver med ud i boligen. Byggeteknikeren gennemgår boligens fysiske stand fra ende til anden, så du er sikret mod ubehagelige byggetekniske overraskelsker, når du flytter ind.

Er der forhold, som byggeteknikeren vurderer som ugunstige, så kan du enten kræve et afslag i prisen eller at forholdende bliver udbedret, inden købsaftalen er gældende. Den korrespondance sørger din boligadvokat for, så du skal bare læne dig tilbage og vente på svar.

 

Flere Nyheder