Bevar din musiksamling på gammeldags vis

20 oktober 2022 soes Svane

editorial

Vinylplader, CD’er og kassettebånd. Hvad er det? Det er gammeldags medier, som man stadig kan købe i dag. Vinylplader er begyndt at vinde frem igen, og de bliver brugt til pynt mere og mere. CD’er og kassettebånd er mindre populære end vinylplader, men de findes stadig. I denne artikel vil vi fortælle om vinylplader, CD’er og kassettebånd – hvad de er, og hvor man kan købe dem i dag.

Vinylplader er en type medie, der har eksisteret i lang tid. De er fremstillet af et tyndt, fleksibelt materiale kaldet “polyvinylchlorid” eller PVC. Vinylplader afspilles på en pladespiller, som er en anordning, der drejer pladen rundt med en konstant hastighed. En nål, der kaldes en stylus, som er fastgjort til pladespillets tonearm, bruges til at aflæse oplysningerne på pladen.

CD’er er en type medie, der blev opfundet i 1980’erne. De er fremstillet af et materiale, der kaldes “polycarbonat”, og afspilles på en cd-afspiller. En laser bruges til at læse oplysningerne på cd’en. CD’er er mere holdbare end vinylplader og kan afspilles flere gange.

Gaffashop

Kassettebånd er en type medie, der har eksisteret siden 1960’erne. De er fremstillet af et materiale, der hedder “polyester”, og afspilles på en kassetteafspiller. En kassetteafspiller bruger to roterende hoveder til at læse oplysningerne på båndet. Kassettebånd er mindre populære end vinylplader og cd’er, men de findes stadig.

Hvor kan det købes?

Du kan købe alle disse typer medier i de fleste musikforretninger. Du kan også finde dem online. Der er mange websteder, der sælger vinylplader, cd’er og kassetter, en af disse steder er hos Gaffashop

Så hvis du leder efter en måde at bevare din musiksamling på, eller hvis du bare gerne vil prøve noget andet, kan du tjekke vinylplader, cd’er og kassetter ud. De er måske gammeldags, men de findes stadig, og de er stadig interessante.

Flere Nyheder