Stort udvalg af sund og økologisk te

11 marts 2021 Tina Høy

Er du også tedrikker og ønsker at købe økologisk te? Det kan være svært at få fat i god og økologisk te i supermarkeder og andre butikker. Især supermarkeder har meget ringe udvalg af god te, og mange har slet ikke løs te, og det er altid de samme slags i de store supermarkeder. Men der er en løsning, hvis du ønsker at købe te i en butik, der ved noget om te og har økologisk te.

Økologisk te

Nordic Teas ambition er, at vi drikker bedre te altid og ikke nøjes. Du kan bestille økologisk te på deres website, hvor du kan se et meget stort udvalg af te og læse om, hvad te egentlig er, hvordan du skal brygge din kop bedst muligt osv.

Økologisk te betyder, at alle led af produktionen er kontrolleret efter nogle bestemte regler og reguleringer for økologi. Fødevarestyrelsen i Danmark kontrollerer fødevare- og internetbutikker, der sælger økologiske varer.

Hvordan brygges grøn og hvid te perfekt?

Hvis du godt kan lide grøn og hvid te og ønsker at eksperimentere med den perfekte kop, skal det brygges sådan, at vandet koges og stilles til side. Man blander 2 dele nykogt vand med 1 del koldt vand fra hanen. 1 spiseskefuld teblade uden en større top hældes i en lille kande, der så overhældes med ca. 2 dl. af det afkølede kogte vand (72-75 grader) og skal trække i maks. 1 minut, mens du rører rundt. Vandet skal nu hældes væk! Hæld igen vand over til den størrelse kop, du skal drikke, og lad teen trække i 1,5 – 2 min. Du skal gentage processen, hvis teen smager bitter.

Kort sagt er det vigtigt, at grøn og hvid te ikke overhældes med 100 grader varmt vand. Hvis du vil have stærkere te end grøn og hvid, skal du have Oolong eller sort te.

Frugtte og urtete er faktisk brygget på andre frugter og planter end teplanen, fx hybente, rooiboste og kamillete.

Flere Nyheder