Sildebensborde – hvis du vil have luksus i hjemmet

01 September 2021 Camilla Skøtt
image

Sildebensmønsteret er bedst kendt fra de smukke og elegante gulve i gamle herskabslejligheder og store palæer på dyre adresser. Der er noget luksuriøst over dem, og du kan få en snert af den luksus med hjem til dig selv.

Er du – som så mange andre – også helt vild med sildebensparket? Så har du sikkert også opdaget, at mønsteret efterhånden har rykket sig, så det ikke kun ses på gulve. Det har også indtaget tekstiler og møbler. Særligt sildebensbordene er blevet populære – både som gør det selv-løsninger, men også i den mere luksuriøse snedkerudgave.

Drømmer du om af få elegancen integreret i dit hjem, kan vi anbefale dig at tjekke bordene her: https://fynsksnedkeri.dk/collections/sildebensborde. Her får du ikke “bare” et sildebensbord”. Du får et bord, der er produceret i Danmark af uddannede møbelsnedkere, og hvor hver eneste stykke træ er lagt i hånden. Dét er luksus, når det vil noget.

Husk kontrasterne når du indretter

Som vi allerede har fået sagt et par gange, så er sildebensmønsteret – og -bordet – indbegrebet af luksus og elegance. Derfor kan du med fordel huske, at indrette dig med nogle mere rå møbler omkring elementerne. Det er nemlig kontrasterne mellem det rå og elegante, det nede på jorden og det luksuriøse, der gør forskellen. 

Samtidig er det værd at huske, at selvom sildebensmønsteret er sindssygt flot, hvad enten det er i en plaid, på gulvet, bordet eller på reolen, så kan det også hurtigt blive for meget. Vælg derfor ét møbel, der skal prydes af det flotte mønster. For eksempel spisebordet. Og lad det stråle i al sin glans uden at konkurrere med sildebensparketten på gulvet og lågerne i reolen.

Less is more. Og det gælder også, når det kommer til en luksuriøs indretning, så hold igen med alle de gode sager. Også selvom det er svært.

More articles