Sådan kommer du ud af dit alkoholmisbrug

09 februar 2022 Steffen Hansen

editorial

Der der engang startede som et glas rødvin til maden, udviklede sig til en flaske vin her aften, og senere hen til flere flasker vin om dagen. Hvis du kan nikke genkendende til denne beretning, så er der en stor chance for at du er endt i et misbrug af alkohol, måske endda uden at være klar over det. Danmark har en, i sammenligning med andre lande, heftig drukkultur, så det er ikke altid at man opdager at man er endt som misbruger. Når man først er kommet så langt ud, så kan det være rigtigt svært at stoppe igen. Det kan man heldigvis få hjælp til. I denne artikel kan du læse mere om hvordan du kommer ud af dit misbrug.

image

Snak med din sagsbehandler

Alle har en sagsbehandler på kommunen, uanset om man er på kontanthjælp eller om man sidder i en direktørstilling. Derfor kan det være en god idé at række ud til din sagsbehandler på kommunen. Ved at være åben og ærlig fra starten, kan vedkommende henvise dig til et sted hvor du kan komme i behandling for dit misbrug. Hvis du har børn bør du dog være varsom med at kontakte din sagsbehandler, da alle ikke besidder samme empati. Det kan derfor også være en god idé at kontakte dit lokale misbrugscenter.

Find et behandlingscenter

Du kan også finde et sted selv, ved at søge på “stien behandlingscenter alkoholbehandling” på Google. Her kan du få al den hjælp du har brug for, til at komme ud af dit alkoholmisbrug. Det gode ved at starte i behandlingscenter er, at udover at være eksperter, så er der også mulighed for forskellige former for terapi, ligesom der altid er nogen du kan snakke med. Det kan være at du ikke ved hvorfor du drikker og gerne vil finde ud af hvad det er der gør så ondt indeni, at du har brug for alkohol til at dæmpe det.

 

Flere Nyheder