Sådan handler du ved et stennedslag

20 april 2020 Lotte Hindsberg
Sådan handler du ved et stennedslag

Det det er næsten er umuligt at undgå på et eller andet tidspunkt at få et stennedslag på bilen og ofte vil det ske flere gange er det vigtigt at vide hvordan du skal handle når det sker. Hvis man handler rigtigt, er det muligt at slippe for at skulle udskifte hele ruden. Hvilke er en dyr og ofte små besværlig opgave da der i dag er en masse elektronik i ruden. Det er heller ikke sikkert at mekanikeren har den rigtigte rude hjemme og så skal man vente en dag eller 2 før det kan laves. Husk at sikre at du har en forsikring, der dækker stennedslag. 

Hvad kan du gøre når uheldet er ude?

Det vigtigste du kan gøre er at holde op med at køre og ringe til en reparatør. Det kunne f.eks. være https://bilglas.dk/. Ofte er det muligt at de kan komme med det samme og lave nedslaget så du kan køre videre. Andre gange kan de komme hjem til dig. Det forudsætter dog at det ikke regner. Et nedslag kræver at bilruden er tør. Det er ok at den står i en carport. Hvis du har tape eller et stykke plaster så sæt det over revnen. Det hjælper at revnen ikke arbejder videre og bliver større. Hvis revnen er mindre end en 2 kr. kan den som udgangspunkt laves, men er den større skal hele ruden udskiftes. 

Hvordan laves nedslaget?

Reven i ruden laves ved at reparatøren først gør ruden ren, så limen bedre og nemmere tager fat. Derefter smøres der lim i reven. Ved hjælp af vakuum sikres det, at hele revnen bliver fyldt ud og til sidst tørre man limen med UV stråler. Det gør samtidig det at den ovenskydende lim forsvinder og ruden bliver helt glat og pæn, som den var før nedslaget. 

Flere Nyheder