Pandekager til børnefødselsdagen

02 april 2018 Astrid Pedersen
Pandekager til børnefødselsdagen

Til børnefødselsdagen er søde sager altid populært. De fleste forældre ved, at stemningen topper, når lagkager, småkager, muffins og andet bagværk kommer på bordet. En nem og billig måde, hvorpå du kan sørge for at de små er mætte og glade, samtidig med at de får deres sukkerlyst stillet, er med gammeldags pandekager.

Børn elsker gammeldags pandekager

Måske husker du de lækre og lette pandekager, fra da du selv var barn, og din mor eller din bedstemor diskede op med pandekager til din egen fødselsdag – eller når der bare skulle ske noget særligt. De fleste mennesker er vilde med pandekager. Og det gode ved gammeldags pandekager er, at de både er nemme og billige at fremstille.

Pandekager – den nemme og lækre løsning

Faktisk er der flere fordele ved at servere pandekager til børnefødselsdagen. For det første kan du lave dejen dagen i forvejen – faktisk anbefales det, at du gør netop dette, da dejen så kan få tid til at trække. Dette gør blot dejen ekstra nem at arbejde med, og pandekagerne endnu mere lækre. For det andet kan du med fordel lave pandekagerne, før gæsterne ankommer. Pandekager bliver ikke dårligere af at få lov at hvile tildækket, og de kan sagtens holde på varmen, til de skal serveres. For det tredje er pandekager nemme at have med at gøre – de skal blot rulles rundt om noget fyld, og så kan de faktisk spises uden bruge af kniv og gaffel.

Tag pandekager med i madpakken

Og skulle der, stik imod al v forventning, blive en pandekage eller to til overs fra festen, skal du endelig ikke smide resterne ud. Pandekager egner sig glimrende til at blive spist kolde. Du kan smøre dem med smør på den ene side, drysse med sukker, rulle dem sammen og pakke dem ind i sølvpapir. Så har du lidt sødt til din eller dit barns madpakke!

Læs mere om opskrift på pandekager på dk-kogebog.dk

Flere Nyheder