Må jeg brygge øl derhjemme?

21 februar 2023 Emilie Jacobsen

Drømmer du om at fremstille din egen specialøl og servere den for venner og familie, er du måske kommet i tvivl, om du overhovedet må det. For hvad er egentlig reglerne på området? Er det overhovedet tilladt at brygge øl på sin egen matrikel? Eller vil du være nødt til at leje dig ind et sted? Måske er du ved at opgive drømmen allerede, fordi der er en masse, du skal sætte dig ind i. 

Heldigvis kan vi berolige dig med, at det er tilladt for dig at brygge øl derhjemme. Du må nyde det selv, og du må servere det for venner og familie. Hvis du vil i gang med at sælge den øl, du har produceret, skal du være opmærksom på, at der træder nogle andre regler i kraft. Men hvis du først lige er gået i gang med at brygge øl, går der nok lidt tid, inden du kommer dertil. 

brygudstyr

Køb brygudstyr på nettet 

Leder du efter brygudstyr, der kan hjælpe dig med at komme i gang med ølproduktionen, kan du for eksempel se nærmere på webshoppen hjemmebryggeren.dk. Det er en hjemmeside, hvor de har specialiseret sig at forhandle udstyr til dig, der gerne vil brygge øl derhjemme. Både til dig, der lige er startet, og til dig, der har haft det som en hobby i længere tid.

Hvis du først lige er ved at starte op, har de forskellige startpakker, som du kan købe for at komme i gang. I dem får du alt det udstyr, du skal bruge til at komme i gang. Det gør det langt nemmere at overskue, for ølproduktion kræver en del forskelligt udstyr, inden du kan komme i gang med det. Har du brug for hjælp til, hvordan du skal komme i gang, kan du finde et kursus via hjemmebryggeren.dk. 

Se mere på https://www.hjemmebryggeren.dk/brygudstyr.

Flere Nyheder