Kom bumser til livs med creme

07 maj 2021 Astrid Pedersen

Bumser er en plage – og så har de det med at dukke op på de allermest sårbare tidspunkter i dit liv. Måske kender du tilstanden fra dine teenager år hvor dine hormoner fik din hud til at gå amok og danne bumser i tide og utide.

De røde, hævede knopper ville gerne se deres snit til at blomstre op på de mest ubelejlige tidspunkter og placerede sig gerne midt i ansigtet hvor de var allermest synlige. Og måske har du som voksen oplevet bumse angreb i forbindelse med graviditet eller stressede perioder.

Hvorfor får man bumser?

Bumser kan dække over mange ting, lige fra tilstoppede porer eller hårsække som bliver betændte til decideret acne hvor huden nærmest befinder sig i en permanent inflammeret tilstand. Fælles for bumser, hudorme, uren hud og acne er at du helst skal behandle din hud på så skånsom vis som overhovedet muligt, og lade den finde sin egen balance.

Bumser opstår nemlig som oftest på grund af ubalancer i huden som forårsager øget dannelse af fedt fra hudens talgkirtler. Dette fører til før nævnte tilstoppelse af porer og hårsække hvilket gør huden ekstra følsom over for infektioner. Er der først opstået infektion med bakterien Propionebacterium Acnes, som lever af hudfedt, bliver huden hurtigt grim at se på.

Der vil opstå røde, hævede knopper, de såkaldte bumser, som indeholder nedbrudt hudfedt. Dette er både ubehageligt og ulækkert, og derfor bør du såfremt du er ramt af acne eller bumser, sørge for at få den rette behandling. Og til det formål findes der mange midler på markedet den dag i dag.

Hvordan vælger jeg den rette creme mod bumser?

Først og fremmest må du aldrig bruge alkohol i din kamp mod bumser. Alkohol tørrer huden ud og gør den ekstra sårbar. Du kan læse mere om creme mod bumser på danishbodycare.dk.

Flere Nyheder