Hvorfor vælge epoxygulve?

11 May 2022 Maria Laugesen

editorial

Når du har været i varehuse, lagerbygninger, værksteder og lignende er du helt sikkert stødt på epoxygulve. De er nemlig meget anvendte i industri, men ses i stigende grad i dag også rundt omkring i danske hjem. Og der er faktisk flere gode grunde til at invitere de populære epoxy gulve inden for i hjemmet.

Det industrielle look

Epoxy er et materiale, der ofte anvendes direkte oven på betongulve, og som giver en blank, ensartet overflade. Det betyder, at du får et enkelt look, hvor gulvet er én sammenhængende flade uden fuger eller overgange. Det er samtidig et meget råt og industrielt look, hvilket er enormt populært i den nordiske indretning i dag. 

Det smukke, blanke gulv går for eksempel godt i hånd med varme trænuancer i køkkenet eller køkken/alrummet, ligesom det spiller godt sammen med detaljer som New Yorker døre, murstensvægge, metalliske materialer og meget mere.

epoxy

Et hårdført materiale

Ud over at have et flot og moderne udtryk, så får du også en række andre fordele med epoxy. Materialet er nemlig enormt robust, hvilket betyder at du får et slidstærkt gulv, som kan holde til lidt af hvert. Derfor kan du også forvente et gulv, der holder det flotte udtryk i mange år uden at blive synligt slidt.

Den daglige rengøring bliver også nemmere af, at der ikke er fuger og samlinger i gulvet. Det er en klar fordel, da der ikke samler sig støv, skidt og snavs i riller og fuger, og derfor egner gulvet sig perfekt til f.eks. køkkenet, hvor gulvet kan blive udsat for lidt af hvert.

Der er altså både visuelle og praktiske årsager til, at epoxygulve er blevet et hit i den danske indretning, og der er mange gode grunde til selv at overveje et af de populære gulve i dit eget hjem.

More articles