Find liste over ledige domæner

25 april 2022 Astrid Pedersen

editorial

Skal din virksomhed have ny hjemmeside? Så skal du ud og finde et godt domænenavn til denne.

Hvordan vælger jeg det rette domæne?

Når du står for at skulle vælge det domæne, som skal udgøre en væsentlig del af virksomhedens digitale identitet, er det selvfølgelig vigtigt at domænenavnet relaterer til virksomhedens originale navn. Det skal være muligt for potentielle og eksisterende kunder samt øvrige interessenter at knytte en forbindelse mellem de to navne så al unødig forvirring undgås.

Derfor bør du tage udgangspunkt i virksomhedens navn når du vælger domæne. Og har du endnu ikke navngivet din virksomhed bør du tage domænenavnet i betragtning.

ledige domæner

Det er således vigtigt at virksomhedens navn er unikt og dermed skiller sig ud fra mængden. Dette har indtil flere fordele – for eksempel at din virksomhed ikke bliver forvekslet med andre. Og så er det nemmere at finde et ledigt domænenavn.

I Danmark kan det godt være endog særdeles vanskeligt at finde et ledigt domæne som er nemt at huske. Du bør gøre dig umage i din søgning, og det er en fordel hvis du kan tænke lidt ud af boksen i denne anledning.

Når du gennemgår listen over ledige domæner bør du samtidig have dig forskellige forhold for øje. Du skal overveje om dit domænenavn må indeholde de danske special tegn æ, ø og å. generelt er det en dårlig idé, da eventuelle internationale kunder vil have svært ved disse. Du kan overveje at købe et domæne som indeholder de danske special tegn, og et der ikke gør, hvor æ, ø og å er erstattet af ae, oe og aa, og så lave en henvisning.

Dit domænenavn må ikke være alt for langt, og det skal være nemt at huske. Og du skal overveje om det må indeholde bindestreger.

Du kan læse meget mere om valg af domænenavn på ledigedomæner.dk.dk.

Flere Nyheder