Få taget mål til høreapparat hos Hørecenter Silkeborg

22 april 2018 Astrid Pedersen
Få taget mål til høreapparat hos Hørecenter Silkeborg

Når hørelsen svigter, er der ikke så forfærdelig meget, man kan gøre ved det. Er der tale om et høretab i forbindelse med, at kroppen generelt svækkes når vi bliver ældre – et såkaldt ”aldersbetinget høretab” – vil det blot blive værre, uanset hvor meget vi skåner ørerne. Dette kan godt virke meget hårdt, men det er desværre realiteterne. Vi vil gradvist miste evnen til at høre alle de lyde, vi har taget for givet hele livet, lige fra trafikstøj og naboens irriterende plæneklipper, til fuglenes kvidren og vore kære børns eller ægtefælles stemmer.

Få hjælp til at bevare hørelsen intakt med et moderne høreapparat

De fleste mennesker oplever helt eller delvist høretab med alderen. Ikke alle oplever det i en sådan grad, at det bliver direkte belastende. Men der er mange, som ulykkeligvis mister så meget af deres hørelse, at de vil være ude af stand til at føre en samtale, hvis der er bare lidt baggrundsstøj – for eksempel på en restaurant eller en café. For en person med et stort høretab vil den slags situationer være direkte ulidelige, idet de konstant vil være nødt til at bede deres samtalepartner gentage sig selv – og samtidig vil støjniveauet være utroligt opslidende. Dette fører ofte til psykiske og mentale problemer som for eksempel depression, fordi en person, som er ramt af høretab i svær grad, vil have en tendens til at udgå disse situationer. Dette fører ofte til social isolation. Og så er det nemt at falde hen i ensomhed.

Hvis du har mistanke om, at du – eller en af dine nærmeste – er i farezonen for at miste hørelsen, er det vigtigt, at I snakker om det. Så vil det være lettere at få gjort noget ved problemet. Og her kan et høreapparat sandsynligvis være løsningen.

Få mere at vide om høretab og høreapparater hos Hørecenter Silkeborg.

Flere Nyheder