Bliv bedre til sproget med ABC plakater

06 July 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ved du, hvordan dit barn virkelig excellerer i skolen, når det bliver gammelt nok til at starte der?

Ved at man har øvet sig på at skrive og forstå sproget med en ABC plakat, og allerede før da kan man øve ord, så barnet lærer, hvad det er for nogle lyde, som de enkelte bogstaver udsender, når man siger dem på dansk.

Selvfølgelig skal det ikke blive for svært til at starte med, så det skal bare være det helt basale, man har at gøre med her.

Man kan altid se, om barnet har mod på at lære mere, og hvor modtageligt det er for læring, så man allerede her får en fornemmelse for, om det er et barn, der kan passe sig selv og koncentrere sig i skolen og senere lave lektier, eller om det bliver et problem.

abc plakat

ABC plakater kan bringe børnene langt

Selvfølgelig skal man ikke lægge for meget i det med sådan en plakat, for man er måske ikke selv uddannet til at være lære eller have en pædagogisk baggrund, så man udfører indlæringen forkert.

Det er trods alt skolens opgave at sørge for dette, og så må man se, om det reelt bliver en udfordring eller ej.

Men hvis man hænger denne plakat op på barnets værelse, så kan barnet altid øve sig på nogle ord, og for at gøre det interessant og spændende, så kan man sige, når der er noget, barnet gerne vil lave eller have, at så skal det kunne stave ordet eller bare pege på begyndelsesbogstavet.

Så er det ligesom en konkurrence, hvor der er noget at vinde til sidst.

Og så er det også bare en flot plakat at have hængende for de yngste størrelser, og vedkommende skal nok sige til, når det ikke er “sejt” at have den slags hængende længere.

More articles