Undersøg de forskellige banker inden du låner

07 September 2021 Lotte Hindsberg

Har du brug for at låne penge, er det en god ide at starte med at undersøge de forskellige muligheder. I dag har du langt flere muligheder end tidligere. Det skyldes internettet. Hvor du før kunne gå i banken eller i værste tilfælde til en lånehaj, kan du i dag også ansøge i en online bank eller i den butik du har har planer om at bruge pengene.

I det sidste tilfælde kan du ofte låne både rente og gebyrfrit. Butikken har ofte lavet en aftale med en onlinebank. For at finde de bedste tilbud kan du med fordel bruge en af de mange sammenligningssider om findes på internettet. De er gratis. En af dem er Bankly. Her kan du ved at indtaste få oplysninger få mindst tre forskellige banker, som du kan ansøge. Fordelen ved at bruge en sammenligningsside er, at de tre banker er nemme at sammenligne, hvilke gør at du kan finde det bedste tilbud.

Spar penge med sammenligning

Når du skal låne penge er det at vigtigt at du finder det bedste og billigste lån. Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt. Det sker ved at du sender flere låneansøgninger afsted og sammenligner de forskellige tilbud. Er du ikke tilfreds med de tilbud du har fået kan du sende flere afsted, eller du kan prøve at forhandle med banken. Det er vigtigt at huske, at et tilbud altid er til forhandling og at en bank er en forretning som alle andre. 

Det du skal være opmærksom på når du skal sammenligne er ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne. Det er også vigtigt at du har fokus på om der er et månedligt gebyr, når der skal betales et afdrag. Et månedligt gebyr, kan blive til mange penge på sigt. Kan du ikke få lov til at betale lånet tilbage før tid, skal du som udgangspunkt takke nej tak.

More articles