Hvad er server hosting, og hvad bruger man det til?

28 september 2021 Steffen Hansen

Hvis man ikke er så IT bekendt, så lyder det måske som volapyk, når der er nogen der snakker om server hosting og alt hvad det indebærer. Derfor har vi sammenfattet denne artikel, så du kan få et indblik i hvad det er, og hvad man bruger det til.

Hvad er en server?

Først og fremmest, så vil vi lige komme ind på hvad en server er. En server er kort fortalt en computer, som står ude ved et firma, hvor man kan have forskellige ting kørende på. Det kan f.eks. være, at man ønsker at få en hjemmeside, og derfor skal finde server hosting Danmark, for at få den hostet i Danmark. Hvis dette er tilfældet, så skal man nemlig bruge en server til at have filerne på, så de kan tilgås hele døgnet rundt, da man aldrig slukker den.

Hvad bruges en server til?

Som beskrevet ovenfor, så kan man bruge en server til at have filer på. Men man kan også bruge en server til at oprette en “virtuel computer”, hvor man så kan have en computer som man sammen med andre kan tilgå. Det kan som eksempel være, hvis man skal have et program til at køre hele døgnet rundt, men ikke ønsker at have en computer stående hjemme hos en selv, som skal stå tændt hele tiden.

Er det dyrt at bruge en server?

Afhængig af hvad man skal bruge en server til, så er prislejen også derefter. Er det omfattende programmer, som kræver at serveren er kraftfuld, så koster det selvfølgelig også herefter. Men skal man blot prøve at lege med hvordan man kan sætte en server op, så kan man faktisk flere steder få lov til at prøve det gratis. Amazon tilbyder blandt andet deres AWS løsning, hvor man først betaler, hvis man bruger for meget båndbredde.

Flere Nyheder