Skiferie til livsnyderen og off-pist løberen

Skiferie til livsnyderen og off-pist løberen

Vinterferien, og det årlige skieventyr nærmer sig med hastige skridt. Mulighederne er mange, og det kan til tider virke uoverskueligt, at skulle tage en beslutning om, hvor man skal lægge sine penge. For en skiferie kan, med alt det der hører med, hotel, transport, leje af udstyr, liftkort og alt det løse, være en dyr fornøjelse.
Derfor er det også vigtigt at gøre sig nøje overvejelser om hvilke forventninger man har til sin skiferie. Hvilke ønsker har man til sit skisportssteds features? Ens skiferie og oplevelsen af denne afhænger overordnet af tre ting: indkvartering, pisterne og omgivelserne. Man skal derfor inden man sætter sig ned og bestiller sin skiferie nøje overveje, hvilke krav man stiller til disse ting. Derudover skal man tænke på prislejet.

Er man en erfaren skiløber, der godt kan lide de mere halsbrækkende udfordringer, kan det være en træg fornøjelse, at skulle blive i Norden, da skisportsstederne her typisk er mere egnede til børnefamilier. Derfor vil der også være store områder med grønne og blå pister. Her skal man i stedet vælge at drage længere sydpå.

Er man derudover en livsnyder, der sætter pris på lækker mad og store vine, og hvis pengepung er lidt tungere, kan man med fordel vælge et land, der har tradition for gastronomi. Her lægger Italien og Frankrig selvfølgelig lige til højrebenet.

Skal man have hele familien og de små poder med på ski for første gang er Nordens lande rigtig velegnede. Skisportsstederne i Norden er generelt alsidige, men sværhedsgraden er i den lettere ende. De har oftest masser af fladere pister og mange legepladser, hvilket gør lande som Norge og Sverige til gode lande at besøge som børnefamilie. Er man til mere subtropiske klimaer er Spanien også ret god til børnevenlige skisportssteder.

Er man derimod studerende eller på et stramt budget kan det være værd at overveje mere alternative destinationer som Slovakiet, Rumænien og Rusland. Disse destinationer har absolut ligeså meget at byde på som de mere gængse destinationer, men er endnu ikke slået igennem som skiferiedestination på den danske scene. Den absolutte forskel ved disse lande er klart prisniveauet, der let slår de mere veletablerede lande. Man vil også som dansk turist undgå andre turister fra samme egn, og køerne til lifterne er tit kortere.
Uanset hvad man er til, om man er rutineret på ski eller en førstegangsløber, børnefamilie eller studerende kan det være en nødvendighed og en komfort at have et overblik over de diverse muligheder for destinationer i forskellige lande.

Comments are closed.